Loading...

Follow Retail Design Blog » Restaurant on Feedspot

Continue with Google
Continue with Facebook
or

Valid
All of the openwork screens, such as the railing and the glasswork in the kitchen and basement, have been inserted into a steel structure that we opted to oxidize in order to highlight the raw material, which contrasts with the wood’s lacelike quality, another allusion to Yoshinori’s cuisine.
Read Full Article
  • Show original
  • .
  • Share
  • .
  • Favorite
  • .
  • Email
  • .
  • Add Tags 
Kinton created a casual atmosphere using bright wood and corrugated steel. The reason why they used more than 70 percent of their wooden logs and it was not boring is because they gave them a three-dimensional effect by giving them a sense of form.
Read Full Article
  • Show original
  • .
  • Share
  • .
  • Favorite
  • .
  • Email
  • .
  • Add Tags 
An installation billows along the ceiling, emulating steam that seems to have escaped from the large, open kitchen pass-through. The effervescent design of the main dining room is reinforced through the use of elements qualified for their curvature.
Read Full Article
  • Show original
  • .
  • Share
  • .
  • Favorite
  • .
  • Email
  • .
  • Add Tags 
Inspired by Hong Kong in the 1960s, the aesthetic effortlessly blends colours and patterns into a retro style with a distinct contemporary feel, and incorporates many of the building's original elements.
Read Full Article
  • Show original
  • .
  • Share
  • .
  • Favorite
  • .
  • Email
  • .
  • Add Tags 
The main focus point of the project was the terrace. We doubled its size and height and integrated it within the space outside creating a European style square thanks to its patterned design of cobblestones. We tried to recycle the biggest part of the structure and materials, but without letting it sacrifice the final result.
Read Full Article
  • Show original
  • .
  • Share
  • .
  • Favorite
  • .
  • Email
  • .
  • Add Tags 
North Audley Canteen by Gundry + Ducker, London - UK
Read Full Article
  • Show original
  • .
  • Share
  • .
  • Favorite
  • .
  • Email
  • .
  • Add Tags 
A monochromatic palette gives center stage to the muted, layered depths of light itself. Low seating maintains the permeability of the space, while copper pendant lights—equal parts torch, guide, and beacon—situate the space.
Read Full Article
  • Show original
  • .
  • Share
  • .
  • Favorite
  • .
  • Email
  • .
  • Add Tags 
White, terrazzo and brass are key materials in the interior space. Concise white sets off the structure of brass tube, terrazzo material extended from the ground to the wall waist line. There are curved arc terrazzo on both sides of the entrance, as if both hands stretched out to welcome customers.
Read Full Article
  • Show original
  • .
  • Share
  • .
  • Favorite
  • .
  • Email
  • .
  • Add Tags 
As the signature dish implies, the overall design was inspired by the po-boy dives of New Orleans- high volume sandwich shops popular with working class “poor boys” of the day. The historic neighborhood shops are simple yet elaborate with memorabilia, mahogany wood, cement tiles and long central counters for service.
Read Full Article
  • Show original
  • .
  • Share
  • .
  • Favorite
  • .
  • Email
  • .
  • Add Tags 

Separate tags by commas
To access this feature, please upgrade your account.
Start your free month
Free Preview