Martesa e Halilit
Tregime e Perralla Shqip
by Erjon Miruku
3M ago
Ne këtë episod Halili sfidon fatin per te fituar dashurinë e Tanushës, vajzës se Krajlit.  I vendosur, ai niset në një udhëtim ku rreziqet e presin në cdo hap.  Muji merr një thirrje per ndihmë dhe nxiton për të shpëtuar Halilin.   Krijuar nga Erjon Miruku Sound Designer: Loni Scutari ..read more
Visit website
Pertej Tregimeve...
Tregime e Perralla Shqip
by Erjon Miruku
3M ago
Në kete episod te shkurter do flasim reth pasurisë dhe vlerave kulturore te Eposit te Kreshnikëve që mbulojmë në tregimet tona. Ato jane bazuar në këngë kreshnikesh, të trashëguara brez pas brezi ne kujtesë nga rapsod dhe lahutarë. Falenderojme degjuesit tane per komentet e tyre reth kesaj teme. Ky episode eshte per ju ..read more
Visit website
Muji te Mbreti
Tregime e Perralla Shqip
by Erjon Miruku
3M ago
Bashkohuni me ne në nje udhetim magjepses, ku vëllezërit kreshnike, Muji dhe Halili, marrin një leter thirrje nga Sultani. Çfarë i pret valle trimat në praninë e Sultanit? Udhetimi drejt Stambollit permban plot mister e intriga, dhe në fund vijojnë te qeshura, kaos dhe dicka e papritur ..read more
Visit website
Martesa e Gjeto Basho Mujit
Tregime e Perralla Shqip
by Erjon Miruku
3M ago
Në një botë ku heroj dhe krijesat mitologjike përplasen, Gjeto Basho Muji kerkon the shpetoje nusen nga zanat e hidhura. A do t'ia dalë mbanë dhe sjelle paqen ne bjeshkë e Lugjet e Verdha ..read more
Visit website
Fuqia e Mujit
Tregime e Perralla Shqip
by Erjon Miruku
3M ago
Zanafilla e Gjeto Basho Mujit ne ciklin e kreshnikeve ..read more
Visit website
Gjergj Elez Alia
Tregime e Perralla Shqip
by Erjon Miruku
3M ago
Gjergj Elez Alia ngrihet edhe nje here te luftoje per nderin dhe vendin ..read more
Visit website
E Bija e Henes dhe e Diellit
Tregime e Perralla Shqip
by Erjon Miruku
3M ago
Në një mal të ndaluar, një trim i guximshëm shkel paralajmërimin e nënës, por është vajza e zemres ajo që mban çelësin e mbijetesës së tij. A do të jetë e mjaftueshme fuqia e tyre e bashkuar për të luftuar dhe mposhtur kuçedren ..read more
Visit website
Rozafati
Tregime e Perralla Shqip
by Erjon Miruku
3M ago
Mitologjia e kalase se Rozafatit eshte nje nga tregimet me themelore te qytetit te Shkodres. Ndertimi i keshtjelles ka nje gojedhene te bukur dhe te hidhur ..read more
Visit website
Oret e Mujit
Tregime e Perralla Shqip
by Erjon Miruku
5M ago
Ne nje nate the erret, Paji Harambash perplaset me oret e bardha ne bjeshket e larta. Muji, i etur per hakmarrje, niset ne ne kerkim te tij, duke lene vellane e tij Halilin prapa. Halili i vendosur te provoje veten, perfshihet ne betejen qe vjen. Vetem njeri do dale fitimtar ..read more
Visit website
E Bija e Henes dhe e Diellit - Balada Shqiptare
Tregime e Perralla Shqip
by Erjon Miruku
5M ago
Në një mal të ndaluar, një trim i guximshëm shkel paralajmërimin e nënës, por është vajza e zemres ajo që mban çelësin e mbijetesës së tij. A do të jetë e mjaftueshme fuqia e tyre e bashkuar për të luftuar dhe mposhtur kuçedren ..read more
Visit website

Follow Tregime e Perralla Shqip on FeedSpot

Continue with Google
Continue with Apple
OR