AIM Architecture transforms oil silos in China into community park
Dezeen » Skylights
by Jon Astbury
2d ago
Chinese studio AIM Architecture has transformed a series of former oil silos in Changzhou into Cotton Park, a mixed-use community space surrounded by a public garden and play areas. Shanghai-based AIM Architecture was tasked with transforming the hollow silos into a cluster of spaces for the local community to gather and host events. The four silos remain standing in a row with elements of their weathered-metal forms preserved, serving as a reminder of the area's industrial heritage. The weathered-metal forms are retained "Our goal was to breathe new life into the city and foster community en ..read more
Visit website
Eight interiors with pyramidal ceilings that create dramatic depth
Dezeen » Skylights
by Ben Dreith
1M ago
For our latest lookbook, we've brought together eight houses from Mexico to Norway featuring pyramidal ceilings that reveal their structure and create a sense of depth. Similar to domed and vaulted ceilings, pyramidal ceilings have four panes that angle upwards towards a central point. Because of their depth, they often conform to architectural elements visible on the exterior of a structure. The ceilings can have skylights on their apexes to bring in light and provide a sense of height to structures that are often single-storey. While it can be rendered in a variety of materials, the feature ..read more
Visit website
Halo-shaped skylights illuminate Indonesian home by Tamara Wibowo Architects
Dezeen » Skylights
by Jon Astbury
2M ago
A series of circular voids and "halo" skylights create spaces for trees to grow through this home in Semarang, Indonesia, which has been completed by local studio Tamara Wibowo Architects. Named Halo House, the dwelling comprises two gabled, barn-like forms clad in charred wood flanking a central strip of internal and external spaces that sit beneath a flat concrete roof. The residence comprises two gabled structures and a central strip A series of circular cut-outs define this central roof. Above the external spaces, large voids open to the elements have been created, forming a canopy for th ..read more
Visit website
Slow uses charred wood to clad "hut-like" home in Japan
Dezeen » Skylights
by Jon Astbury
4M ago
Local practice Slow has created a family home in Nagoya, Japan, which has a raw exterior of blackened wood and corten steel topped with an overhanging pitched roof. Occupying a slightly raised corner plot bordered by roads, Slow gave the home, named Yamaguchicho House, an almost windowless exterior for privacy, making use of skylights to illuminate its "healing", sanctuary-like interiors. The home's exterior is clad with charred cedar wood Fronted by a sloping garden that wraps around the building to create external paths, the entrance to Yamaguchicho House is set within a box ..read more
Visit website
Oliver Leech Architects adds skylit extension to London home
Dezeen » Skylights
by Jon Astbury
4M ago
Local studio Oliver Leech Architects has extended a Victorian terrace house in south London, introducing a four-metre-wide skylight at its centre that offers views of a wildflower meadow roof. Located in the Poet's Corner conservation area of Herne Hill, the studio was tasked with retaining the late 19th-century building's character while opening up its "disconnected and dark" interiors. Prioritising natural light, Oliver Leech Architects expanded the ground floor with an open living, dining and kitchen space, which meets the existing building with a large skylight and a window seat overlooki ..read more
Visit website
Skylit home offers a "seamless transition between indoor and outdoor living"
Dezeen » Skylights
by Jon Astbury
4M ago
Funnel-shaped concrete skylights illuminate a plant-filled courtyard at the centre of this home in Bangalore, India, which has been designed by local studio A Threshold to "blur boundaries between the inside and outside". Named Ineffable Light, the four-storey family home is located on a tight urban plot with neighbouring buildings on three sides, which required the careful balancing of natural light and privacy. In response, A Threshold opened-up the eastern facade of the home with glazed openings and stepped balconies and created a large skylit void at its centre, both of which are shaded b ..read more
Visit website
Stanaćev Granados divides levels of Chilean beach house with cargo-net floor
Dezeen » Skylights
by Kate Mazade
7M ago
Chilean architecture studio Stanaćev Granados has created a seaside house with a concrete and wood-clad exterior and a cargo net in the floor in Chorrillos, Chile. Known as the Primeriza House, the 2,750-square foot (256-square metre) residence was completed in 2020 in a small clearing in a cypress-filled hill that slopes steeply down to the Pacific Ocean. Stanaćev Granados perched Primeriza House on a cypress-filled Chilean hill Stanaćev Granados, a Santiago-based studio run by Nataša Stanaćev and Manu Granados, designed the home to make the most of outdoor living while creating multiple int ..read more
Visit website
SMStudio includes pool with underwater windows in "bold" Vancouver house
Dezeen » Skylights
by Jenna McKnight
9M ago
Gridded fibre-cement cladding and a swimming pool with underwater windows feature at the East Van Residence in Vancouver by Canadian firm SMStudio. The project is in Hastings-Sunrise, a residential neighbourhood in East Vancouver, a mixed residential and industrial area that borders the city's harbour. SMStudio designed the concrete-clad home to replace a "tired, 1950s bungalow" The home replaces a "tired, 1950s bungalow" that did not accommodate the client's needs, said SMStudio, a local firm led by Simon Montgomery. "This house was designed for a small family that loved their neighbourhood ..read more
Visit website
Lake Flato clads Texas home in giant Corten steel panels
Dezeen » Skylights
by Jenna McKnight
10M ago
Shingle-like panels made of weathering steel clad the pyramidal forms at the River Bend Residence, a project designed by Texan studio Lake Flato Architects to "sit lightly upon the land". Located in a region known as Texas Hill Country, the house is in the city of New Braunfels, just north of San Antonio. The area is known for its German heritage, cultural activities and two rivers. River Bend Residence overlooks the Guadalupe River Respecting the natural setting was a guiding concern for the design team, as the home sits on a wooded perch overlooking the Guadalupe River. "River Bend Residenc ..read more
Visit website
Studio Varey Architects celebrates natural light in Notting Hill house renovation
Dezeen » Skylights
by Kate Jacobs
10M ago
London firm Studio Varey Architects has simplified this Victorian terraced house to create a light-filled home in Notting Hill, with timber-framed skylights designed to catch the sun. Set in the Westbourne Conservation Area, Huron House has belonged to its current owners for the last 25 years. Huron House is a renovated Victorian terrace in west London The overhaul of the 19th-century building started as a simple ground-floor renovation to replace the kitchen and improve the connection between the house and its garden. However, exploratory works showed the four-storey property to be in bad st ..read more
Visit website

Follow Dezeen » Skylights on FeedSpot

Continue with Google
Continue with Apple
OR